divendres, 27 de febrer del 2015

UN BON TRESOR


En Joan, l’avi d'en Marcel, un noi de 24 anys, va morir per una malaltia molt greu el 31 de desembre del 1999. La hi van diagnosticar el dia 30 de novembre del 1998.

Era el dia 31 de desembre de l’any 1999 i en Marcel estava a casa. Acabava d’arribar de la universitat. Anava a dinar quan de sobte li enlluernava una llum des de la finestra. Va veure que brillava amb intensitat i va sentir curiositat. Va baixar els quatre esglaons .... –són les 3 he de dina!! – Va dir i va pujar corrents i va fer-se el seu dinar. Quan va acabar de menjar ja eren les 16:00 i aquell dia venien a sopar la seva família. S’havia de donar pressa ...i novament li enlluernava la llum. Va voler  baixar però no podia. Era tard i s’havia d’arreglar.
En acabar. va venir la família. Van passar una llarga estona. Ja eren les 10:30 i faltava una hora i mitja per Cap d’any, quan en un tres i no res va caure l’avi d’en Marcel a terra. El noi va quedar sorprès. No pensava que fos res greu però  van anar a l’hospital .

A les 23:00 va obrir els ulls el seu avi i el primer que va veure era en Marcel plorant. –Marcel no ploris, l’únic que vull és que vagis al bosc de costat de casa i trobaràs una llum segueix-la, segueix-la ... –va dir-li el seu avi. Va tornar a tancar els ulls. En Marcel li va fer un petó i va anar a buscar la llum...

Aleshores va trobar la llum, la va seguir i... va trobar un arbre. Als seus peus va trobar la carta. La seva mare li va trucar. Eren les 23:29 i ell va pensar el pitjor
- Fill, el teu avi ha mort –la mare va dir-li amb to trist.

Va penjar i va pensar que la carta era l’ultima cosa que li quedava d’ell i que la llegiria.

“Estimat nét,

Volia dir-te que t’estimo, ets la meva il·lusió, el meu cor, m’has fet molt feliç durant tots aquests anys .

La vida sempre acaba en alguna ocasió i per si un cas vaig redactar aquesta carta.
No vull que et posis trist perquè jo sempre et tindré al meu cor i estaré amb tu sempre. Estava fart de no veure la teva àvia i ara podré gaudir d’ella. Estaré bé en el lloc on estigui, així que no et preocupis. La meva anima sempre estarà amb tu.

Petons del teu avi Joan”.

En Marcel va estar trist per una banda i tranquil per una altra. Va guardar la carta com si fos un tresor.


Xènia Verdejo Pérez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada